DISC NO:1

 1. The Miracle (of Joey Ramone) Lyrics
 2. Every Breaking Wave Lyrics
 3. California (There is no End to Love) Lyrics
 4. Song for Someone Lyrics
 5. Iris (Hold Me Close) Lyrics
 6. Volcano Lyrics
 7. Raised By Wolves Lyrics
 8. Cedarwood Road Lyrics
 9. Sleep Like a Baby Tonight Lyrics
 10. This is Where You Can Reach Me Now Lyrics
 11. The Troubles Lyrics

DISC NO:2

 1. Lucifer’s Hands Lyrics
 2. The Crystal Ballroom Lyrics
 3. Acoustic Sessions
 4. The Troubles (Alternative Version) Lyrics
 5. Sleep Like A Baby Tonight (Alternative Perspective Mix by Tchad Blake) Lyrics

 


 

Het eerste studio-album van de band sinds 2009, ‘Songs Of Innocence’ werd uitgebracht op CD & Vinyl op 13 oktober 2014, iets meer dan een maand na de baanbrekende digitale release.Apple leverde het album gratis bij meer dan een half miljard mensen met een iTunes accounts.

De opvallende cover van het album gefotografeerd door Glen Luchford heeft Larry Mullen Jr zijn zoon van 18 jaar in bescherming. De afbeelding resoneerde naar het debuut album ‘Boy’ uit 1980 en het 3 jaar later uitgebrachte ‘War’.Beide albums kenmerken het gezicht van een kind,  Peter Rowen de jongere broer van Guggi ,Bono’s jeugdvriend waar hij mee opgroeide in Cederwood Road.

We hebben het altijd over gemeenschap bij U2 en over familie en vrienden verklaarde Bono. 'Songs Of Innocence’ is het meest intieme album dat we ooit gemaakt hebben. Met dit album waren we op zoek naar het meest ruwe naakte en persoonlijk materiaal.

Het idee van de unieke relatie tussen een ouder en kind, het beeld van een vader en zoon, kwam uit de band. De shoot met Larry en zijn zoon was in eerste instantie een experiment, maar iedereen vond het als een visuele metafoor voor het album.

De elf tracks op Songs Of Innocence, een soort muzikale autobiografie met invloeden uit de jaren 70’  met rock en punk tot begin jaren 80’ waar een grote verandering in de muziek plaats vond met electronica tot soul. Dit alles laat Bono horen in het openingslied op het album ‘The Miracle (Of Joey Ramone)', 'I woke up when the miracle occurred/ Heard a song that made some sense out of the world…' .