Prijs 4

Eagles of Death Metal samen met U2

Eagles of Death Metal, de Amerikaanse rockband die tijdens de Parijse terreuraanslagen van 13 november optrad in de muziekclub Bataclan, heeft maandagavond opgetreden samen met U2.

Er werd al dagenlang over gesproken of de Eagles samen met U2 zouden optreden in Parijs. Na eerdere geruchten dat ze zondag zouden optreden bij het eerste concert waar ze niet verschenen, werden ze een dag later tijdens de toegift van het laatste concert toch aangekondigd door Bono.

Samen met U2 en het publiek speelden de Eagles ‘People have the power’ van Patti Smith. Daarna speelden ze nog een eigen nummer ‘I Love You All The Time’, voor ze na een staande ovatie van de hele zaal ontvingen en het podium verlieten. Zanger Jesse Hughes nam een Frans vlag uit het publiek en danste er het podium mee rond.

Verder stond de show weer in het teken van de aanslagen in Parijs zoals de dag ervoor ook was.Bono sprak voortdurend het publiek toe.
De setlist was iets korter dan normaal gewoon is tijdens de concert reeks, gisteren werden er nog 27 nummers gespeeld door U2 dit keer kwamen ze niet verder dan 24 eigen nummers.
De show zal lang in herinnering blijven. ‘Bad’ de grote favoriet bij de fans werd voor de vijfde keer achter elkaar gespeeld. ‘One’ werd vergezeld met een toespraak van Bono over de aanslagen in Parijs op 13 november. Na ‘One’ werd ‘Eagles Of Death Metal’ aangekondigd door Bono die de show deden afsluiten.

‘People have the power’ 

Share
Geplaatst in Tour.