Foto Eddie Dunk

Laatste Show in Amsterdam

Foto Eddie Dunk

Gisteren avond was de laatste van vier shows in het Ziggo Dome in Amsterdam. Het was een tijd geleden dat U2 vier shows speelde in een stad in Europa, voor de laatste keer deed dat zich voor in London 2001 bij de Elevatiën tour. Het is deze tour geen uitzondering dat de band vier optredens geeft na Amsterdam zijn er nog zes steden waar dat gebeurt.

Deze laatste show in Amsterdam had een aantal verrassingen zo werd het nummer ‘Magnificent’ deze tour voor het eerst gespeeld, dit was ook het eerste nummer dat deze tour van het album No Line On The Horizon werd gespeeld. ‘Magnificent’ werd gevolgd door een akoestische vertolking van ‘Sweetest Thing’, de eerste keer dat het nummer gespeeld werd in Europa sinds 22 augustus 2001. Dit was de zevende uitvoering van ‘Sweetest Thing’ op de huidige tour; de meest recente was in New York op 23 juli 2015.

Vroeg in de setlist keerde ‘Out Of Control’ ook weer terug na een afwezigheid van twee shows. Een aantal van de favoriete songs werden bewaard voor de finale, ‘Bad’ maakte zijn debuut in de Europese tour en werd voor het laats gespeeld in New York op 19 juli en is inmiddels 12 keer gespeeld tijdens de tour. Aan het eind van ‘Bad’ werd het nummer ’40’ als snipper gebracht en later overging in een volledige versie. Net als ‘Bad’ was het het voor ’40’ ook een debuut op de Europese tour.

Verder bracht U2 een eerbetoon aan de overleden prins Friso. Zanger Bono droeg het lied ‘Every Breaking Wave’ aan hem op. Koning Willem-Alexander en koningin Máxima zouden in de zaal hebben gezeten tijdens het concert.Bono en prinses Mabel  kennen elkaar al erg lang. Daardoor leerde Bono ook prins Friso kennen. De zanger was ook aanwezig bij de herdenking in de Oude Kerk in Delft in 2013.

Share
Geplaatst in Tour.